vrijdag 23 augustus 2013

Tall Ship 'Amerigo Vespucci' in Antwerpen

NL:
Van 22 tot 26 augustus ligt het Tall Ship 'Amerigo Vespucci' aangemeerd in Antwerpen. Het is sinds 2006 geleden dat het schip nog eens in onze stad lag. Het schip is open voor het publiek op zaterdag 24, en zondag 25 augustus, telkens tussen 15 & 18 uur. Onderaan het artikel kan u enkele interieurfoto's van het schip vinden.

De 'Amerigo Vespucci' werd gebouwd in 1931 in de Marine-Werft Castellammare di Stabia bij Napels. Oorspronkelijk werd het schip gebruikt als schoolschip voor de Italiaanse Marine. Deze functie heeft het schip vandaag de dag nog altijd.

Het schip heeft een lengte van 101 meter en is 15,5 meter breed. De masten reiken tot maarliefst 54 meter hoog. De 26 zeilen van de 'Amerigo Vespucci' hebben een totale oppervlakte van ca. 2600m². De maximale snelheid van het schip onder zeil is 10 knopen. Met haar motor kan de 'Amerigo Vespucci' tot 12 knopen behalen. Het schip heeft plaats voor ca. 450 manschappen.

Aan de boeg van het schip is trouwens een levensgroot beeld te vinden van de naamgever van het schip, namelijk de ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci.

Hieronder zijn enkele foto's van dit prachtige Tall Ship te vinden:


EN:

From the 22nd until the 26th of August the Tall Ship 'Amerigo Vespucci' is docked in Antwerp. The last time the ship visited our city was in 2006. The ship is open for the public on Saturday the 24th, and Sunday the 25th of August, daily opened from  3 to 6 p.m. We were onboard this weekend to take a look at this beautiful ship. Below the article you can find some interior photos of the ship.

The 'Amerigo Vespucci' was built in 1931 in the Marine-Werft Castellammare di Stabia near Naples. Originally the ship was built as a school ship for the Italian Navy, and it still is.

The ship has a length of 101 meters and has a beam of 15,5 meters. The masts stretch up to 54 meters high. The 26 sails of the 'Amerigo Vespucci' have a total surface of ca. 2600m². The maximum speed of the ship under sail is 10 knots. With her motor she can sail up to 12 knots. The ship can accommodate ca. 450 crew members.

At the bow a life-size statue of the godfather of the ship, the explorer Amerigo Vespucci, can be found.

Below you can find some photos of this remarkable Tall Ship:

____________
All images are strictly copyrighted!
Do not copy without permission!

2 opmerkingen:

  1. Graag wil ik een reactie plaatsen op dit artikel. Prachtig schip ongetwijfeld en knap om het hier in Antwerpen te mogen verwelkomen. Alleen spijtig dat de Italiaanse gewoonte nooit zal veranderen en dus de bezoekuren niet zijn zoals ze worden gepubliceerd. Ik was daar deze morgen en de bezoekuren tussen 10-12 uur zijn geschrapt en in de namiddag van 15-18 uur en niet 19 uur! Misschien toch wel interessant om te melden gezien mensen niet voor Piet Snot er zullen staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de reactie. Dit hebben we daarstraks zelf ook gemerkt. Ze hebben blijkbaar zelf de openingsuren gewijzigd... Dit is natuurlijk zeker niet leuk als het anders doorgegeven wordt, en als U in de voormiddag het schip wou gaan bezoeken. Ik heb de openingsuren aangepast in het artikel. Sorry voor het ongemak!

      Verwijderen