maandag 9 mei 2011

MSC Cruises komt naar Antwerpen

MSC Cruises komt voor het eerst in de geschiedenis van onze stad met een schip naar Antwerpen. De MSC Lirica is een schip van 251 meter en kan 2200 passagiers vervoeren.
Het schip komt normaal gezien op 20 april en 6 oktober 2012. Of het schip in de haven gaat aanmeren of aan de cruiseterminal is nog af te wachten. Cruise Port Antwerp probeerde al een tijd een call van MSC Cruises te bemachtigen. Dit lijkt goed gelukt te zijn. Als de rederij tevreden is komen ze later misschien nog eens terug. MSC is al bekend met de haven van Antwerpen omdat er regelmatig grote containerschepen aanmeren. Op 29 april 2011 werd er nog een record gevestigd met de MSC Daniela. Het schip voer met een diepgang van 15,25 meter de haven van Antwerpen binnen. Eerder dit jaar kwam de MSC Emanuela de haven ook al binnen met 15 meter diepgang (op dat moment was dit ook een record). 

MSC Lirica

1 opmerking:

  1. Heb hem eigenlijk nooit vaak meer zien verschijnen tegenwoordig. Pakte hem meestal mee voor als ik foto's ging maken van de havenkranen!

    BeantwoordenVerwijderen