vrijdag 11 maart 2011

AIDAsol op de Ems

Doksluis van de Meyer Werft
Vandaag werd de AIDAsol met behulp van twee sleepboten over de Duitse rivier 'Ems' getrokken, een zogenaamde Emsüberführung.
Zijn allereerste reis ging van de Meyer Werft in Papenburg (waar het schip gebouwd is) naar Emden. De vaart heeft 9 en een half uur geduurd. Dit is een record! De schepen die de Meyer Werft bouwt gaan achterwaarts de rivier op zodat ze gemakkelijker manoeuvreerbaar zijn op de enorm smalle stroom.
Onderweg zijn er verschillende obstakels waar het schip langs moet, 4 in totaal: de sluis bij de werf, de Friesenbrücke, de Jann-Berghaus-Brücke, en als laatste het Emssperwerk. De Friesenbrücke moet voor elk schip dat de Meyer Werft bouwt ontmanteld worden. Er wordt een groot stuk van deze spoorwegbrug verplaatst met een enorme drijvende kraan zodat het schip genoeg plaats zou hebben om er door te kunnen varen. De AIDAsol is nu zo goed als klaar. In Emden gaat de rest van de bemanning aan boord. De volgende dagen wordt het schip nog uitgebreid getest voordat het officieel aan de Rederij AIDA Cruises overgedragen zal worden.

Op 9 april 2011 wordt het schip in Kiel (Duitsland) gedoopt met een enorm spektakel. Ondermeer Kim Wilde, John Miles en OMD komen optreden.Voor de eerste keer gaat dit spektakel Live te volgen zijn op YouTube!

Na dit alles komt het schip op 22 & 26 april 2011 naar Antwerpen.Friesenbrücke
Autostradetunnel bij Leer
Alle foto's in dit blogbericht zijn genomen door de 'Meyer Werft'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten