zondag 6 februari 2011

Antwerpen ontvangt in 2011 zijn 200ste cruiseschip

DIT BERICHT IS VEROUDERD EN BEVAT NIET MEER DE JUISTE INFORMATIE
THIS MESSAGE IS OUTDATED AND NO LONGER CONTAINS CORRECT INFO


Klik hier voor de juist informatie
Click here for the right information


Dit jaar begint Antwerpen aan zijn 16de cruiseseizoen. Niet alleen komen er dit jaar terug meer cruiseschepen naar Antwerpen maar ontvangen we in 2011 ook het 200ste cruiseschip. Als alles mee zit zal dit de Marco Polo zijn van Cruise & Maritime Voyages die op 29 augustus in Antwerpen zal liggen. (Dit kan natuurlijk nog altijd veranderen als er een schip wordt afgelast). De Marco Polo is al een wat ouder schip. Hij werd gebouwd in 1965 in de Mathias-Thesen Werft in Oost-Duitsland. Oorspronkelijk voer het schip onder de naam Alexandr Pushkin (zie de foto hieronder). Het schip komt dit jaar normaal gezien 5 keer naar Antwerpen (de 3 laatste calls zijn nog niet zeker, ze zijn nog niet geboekt bij Antwerp Cruise Port).


File:MS Alexandr Pushkin.JPG

3 opmerkingen:

 1. Wordt dit schip en zijn opvarenden speciaal in de bloemetjes gezet? Graag zou ik willen weten van wanneer men beginnen tellen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Marc,

  Officieel is het niet bekend dat Cruise Port Antwerp iets speciaals gaat doen als het schip naar Antwerpen komt. Ik heb zelf berekend wanneer het 200ste schip in Antwerpen ligt. Hiervan heb ik wel officieel bericht van gekregen.

  Cruise Port Antwerp is beginnen tellen van 1996 (met de Maasdam) maar het kan zijn dat er al eerder schepen hebben aangemeerd.

  Als ik nog iets te weten kom over de Marco Polo zal dit zeker op mijn blog en mijn website te lezen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. !!!! DIT BERICHT IS VEROUDERD !!!!

  De Marco Polo is NIET meer het 200 cruiseschip!!
  Doordat de call van de MS Deutschland gecanceled is wordt het nu de Ms Deutschland, die later dit jaar nogmaals komt. Dit is op 26 & 27 augustus 2011.

  Cruiseschepen in Antwerpen
  cruiseantwerpen@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen