NL:
Tijdens het bezoek van het
cruiseschip MS Europa aan Antwerpen op 14 juni werd aan boord voor de 11de keer
het culinair evenement Europa's Beste gehouden. De rederij Hapag-Lloyd Cruises koos er al voor de zesde keer voor om
dit prestigieuze evenement in de Scheldestad te organiseren.
De MS Europa, het tweedebeste
cruiseschip ter wereld (volgens de Berlitz Cruise Guide 2015), bracht op 14 en
15 juni opnieuw een bezoek aan Antwerpen. Zoals vorig jaar organiseerde de
Duitse luxerederij opnieuw hun gourmetfestival Europa's Beste aan boord van hun schip terwijl het in Antwerpen lag. Het is al de zesde
keer dat Antwerpen gaststad is voor het evement. Geen enkele andere stad heeft
het evenement tot nu toe meer mogen hosten dan de Scheldestad.
Aan boord waren chefs voor in totaal
meer dan 20 Michelinsterren. Naast de vaste sterrenchef van de MS Europa; Dieter
Müller, waren ook de Belgische sterrenchef Stephane Buyens van Hostellerie Le
Fox en Bernard Proot van patisserie Del Rey aanwezig.
Het schip vaart een 14-daagse cruise
van Lissabon in Spanje naar Hamburg in Duitsland. Onderweg worden in de
verschillende havens de ingrediënten uitgezocht door de keukenchef. Zo belanden
de beste producten op de gasten hun borden. Naast Antwerpen lag de Europa op
vrijdag ook een dag in de haven van Zeebrugge.
Voor het feest werd er om half elf boven de Schelde een prachtige vuurwerkshow gegeven waarvan zowel de passagiers als de inwoners van de stad konden genieten.
Volgend jaar zal Europa's Beste voor
de eerste keer sinds lange tijd niet in Antwerpen gehouden worden maar in het
Spaanse Mallorca.
EN:
During the visit of the cruise ship MS Europa in Antwerp, Belgium on
June 14th the culinary event Europa's Beste was held for
the 11th time. The cruise line Hapag-Lloyd Cruises has chosen to hold this
prestigious event for the sixth time in the city.
The MS
Europa, the second-best cruise ship in the world (according to Berlitz Cruise
Guide 2015), visited Antwerp again on 14th and 15thJune.
Like last year the luxurious German cruise line once again organized their
gourmet festival Europa's Beste onboard their ship while it was docked in Antwerp.
It is already the sixth time Antwerp was the host city for the event. No other
city has ever been chosen more times to host the event.
All the star
chefs on board combined were worth more than 20 Michelin stars. Beside the permanent
star chef of the MS Europa; Dieter Müller, the Belgian star chef Stephane
Buyens from Hostellerie Le Fox and Bernard Proot from pastry shop Del Rey also
served their best dishes on board the ship.
The ship is
sailing a 14-day cruise from Lisbon in Spain to Hamburg in Germany. While the
Europa was under way to Antwerp the ingredients for the festival were selected
by the Chef de Cuisine in the different ports of call. That way only the finest
food would be served to the guests. Apart from Antwerp the Europa also visited
the port of Zeebrugge on friday.
Around half
past ten there was a great firework display above the river Scheldt to enjoy
for both the passengers and the people of the city.
Next year
Europa's Beste will, for the first time in years, not be held in Antwerp but in
Mallorca, Spain.
© Foto's: reguliere passagier bij Hapag-Lloyd Cruises
© Photos: regular passenger with Hapag-Lloyd Cruises
_________
All images are strictly copyrighted!
Do not copy without permission!
All images are strictly copyrighted!
Do not copy without permission!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten