zaterdag 21 april 2012

MSC Lirica on her Maiden Call in Antwerpen

NL:
Gisteren meerde er voor het eerst in de geschiedenis van Antwerpen een schip van MSC Cruises aan aan de cruiseterminal namelijk de MSC Lirica. Voor Antwerp Cruise Port was deze call zeer belangrijk om de komende jaren MSC Cruises te zien terugkeren naar onze stad. Momenteel is het nog niet geweten of MSC zal terugkeren, maar er gingen al geruchten dat ze volgende jaren met één of meerdere schepen naar onze stad zouden willen komen.

De MSC Lirica is een relatief klein schip uit de vloot. Met 251 meter is ze dit jaar het 2de grootste cruiseschip dat Antwerpen aandoet. De Lirica biedt plaats aan 1560 passagiers. Voor het vertrek was een sleepboot gevraagd die een watergordijn de lucht in spoot tijdens het vertrek. Ook werden er ballonnen opgelaten en werd er confetti afgeschoten.

Het schip antwoordde op dit alles met een salvo van de scheepshoorn. Honderden mensen zwaaiden de passagiers uit van op het Zuiderterras en het Flandria-ponton.


EN:

Yesterday MSC Cruises berthed for the first time in the history of Antwerp at the cruise terminal with the MSC Lirica. For Antwerp Cruise Port this call was very important. They hope to see MSC Cruises returning in the next years. At this moment it is not sure if they are returning, but rumour has it that MSC Cruises will return next year with one or more ships.

The MSC Lirica is a relativly small ship of the fleet. With 251 meters it is the 2nd largest ship in Antwerp for this year. The Lirica can accomodate 1560 passengers. For the departure of the ship there was a tugboat ordered for spraying a watercurtain into the air. They also launched a lot of balloons and fired confetti.

The ship answered to that with a salvo of the ship horn. Hundreds of people waved the ship goodbye from the quay.

______________________________
All images are strictly copyrighted!
Do not copy without permission!

2 opmerkingen: