donderdag 29 maart 2012

AIDAluna opened cruise season 2012

NL:
De AIDAluna van AIDA Cruises heeft het cruiseseizoen 2012 van Antwerpen geopend. 's Morgens kwam het schip binnengevaren omgeven door mist. Na gedraaid te hebben voor de cruiseterminal meerde het schip aan. Er ontstond een discussie over het vastleggen van de afmeerlijnen maar als dit opgelost was lag het schip onder de stralende zon aan de Scheldekaai. Vorige jaren zijn er al verschillende schepen van AIDA Cruises in Antwerpen geweest. Namelijk de AIDAcara, AIDAblu en AIDAsol. Wie de AIDAblu of Sol vorige jaren gezien heeft zal zeggen dat de AIDAluna een exacte kopie is, maar dit is niet zo. Ook al lijkt het wel op het eerste zicht. De AIDAluna heeft één dek minder bovenaan en ook de achterkant is schuiner dan bij de andere schepen. Voor mensen die niet echt met schepen bezig zijn is dit natuurlijk niets heel speciaal.

Stipt om 18:00uur is het schip dan weer vertrokken richting Amsterdam. De volgende 5 weken komt het schip elke woensdag terug naar Antwerpen. Als u het schip met de mond en het oog nog wil zien in Antwerpen zijn dit u enige kansen. Dit zijn namelijk de allerlaatste calls van een schip van AIDA Cruises in Antwerpen!
Deze zondag meert het volgende cruiseschip trouwens al aan: de Marco Polo.

Ik weet dat het dan 1 april is maar het is geen grap! EN:
The AIDAluna of AIDA Cruises has opened the cruise season 2012 of Antwerp. The ship arrived around 8a.m. surrounded by fog. After the ship had turned in front of the cruise terminal it berthed. There was a little discussion about the place where the lines would be attached but after this was solved the ship was bathing in the morning sun at the Scheldekaaien. In the last years several ships of AIDA Cruises have berthed in our city. The AIDAcara, AIDAblu and AIDAsol have already been in Antwerp.
At exactly 18 p.m the AIDAluna departed again heading for Amsterdam. The next 5 weeks the ship will be in Antwerp every wednesday.

This sunday the next cruise ship will be in Antwerp: the Marco Polo.

I know that it's the first of april but it's no joke!


______
© Cruiseschepen in Antwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten