zaterdag 17 december 2011

Dubbele cruiseaanloop sluit het cruiseseizoen 2011 af

Vandaag lagen de Marco Polo en de Boudicca samen aan de Scheldekaaien. Het was sinds 2008 geleden dat er nog eens twee cruiseschepen tegelijk in Antwerpen lagen. De Boudicca lag zoals normaal aan de cruiseterminal (Kaai 20/21), de Marco Polo lag daarachter aan Kaai 19. Met deze dubbele aanloop werd het cruiseseizoen van 2011 definitief afgesloten. We mogen terugkijken op een enorm goed cruiseseizoen met 30 call en maar 2 annulaties. Dit is in vergelijking met 2010 (16 calls) juist geen verdubbeling! Storm op zee heeft Antwerpen dan ook nog een extra aanloop gegeven van de Marco Polo. Want eigenlijk stonden er maar 29 aanlopen gepland. Ook konden we dit jaar het 200ste cruiseschip verwelkomen, spijtig genoeg dokte deze juist in Antwerp Ship Repair in de haven voor een reparatie.

De cruises in Antwerpen zitten echt in stijgende lijn! De promotiestrategie van Antwerp Cruise Port werpt echt zijn vruchten af. Dit kan u goed zien op de grafiek onderaan dit bericht.

Nu is het uitkijken naar de start van het cruiseseizoen van 2012. Dit zal zijn op 28 maart met de komst van de AIDAluna. Dit zal ook het laatste schip van AIDA Cruises zijn dat Antwerpen gaat aandoen. De komende jaren gaan ze naar Zeebrugge en laten ze Antwerpen links liggen. Dus wie het schip met zijn ogen en rode mond nog wil zien heeft 6 kansen! De laatste keer is op 2 mei 2012.


Maar voor het nieuwe cruiseseizoen start wil ik eerst nog wat promotie maken voor het digitale  'Cruiseschepen in Antwerpen Magazine' dat uit komt op 1 januari 2012. Dit is ter gelegenheid van de 1ste verjaardag van de website. Wat er in dat ene jaar allemaal veranderd is, en in het komende jaar nog gaat veranderen kan u hierin uitgebreid lezen. Hou de website en deze blog in het oog voor de laatste 
updates!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten